Ajankohtaista Känttyilyssä syksyllä 2017

Känttyjen eli vuonna 2017 18 vuotta täyttävien ja sitä vanhempien nuorten aikuisten oma jouluinen ilta pidetään Urhatun B-talossa perjantaina 22.12. klo 18 alkaen. Ruokatarjoilun vuoksi pyydetään ilmoittautumaan Mikille viim. 18.12. Ilman ilmoittautumistakin saa tulla, mutta ota sitten omat eväät mukaan :D Tervetuloa!

 

Perusfaktaa Käntyistä

Käntty on kummallinen sana. Yleisessä kielenkäytössä se voi tarkoittaa esimerkiksi leipää tai leivänpalaa. Nokian seurakunnan ”vanhat nuoret” tai ”nuoret aikuiset” kuitenkin nimesivät itsensä Käntyiksi, koska kokivat olevansa niin vanhoja :)

Käntty on

  • Nokialla asuva tai ei asuva tai ennen Nokialla asunut tai muuten vaan mukaan tahtova
  • halukas osallistumaan Känttytoimintaan
  • kalenterivuoden 2017 aikana 18 vuotta täyttävä tai sitä vanhempi.

Muita ”pääsyvaatimuksia” ei siis tosiaankaan ole. Suurin osa Käntyistä on osallistunut jollakin tapaa Nokian seurakunnan isostoimintaan, mutta toiminta on avointa kaikille.

Känttytoiminta

Käntyt tapaavat toisiaan pääsääntöisesti kaksi tai kolme kertaa syys- ja kevätkaudella järjestettävissä Känttyilloissa. Tavaksi on vakiintunut pitää lyhyehkö ohjelmahetki, syödä hyvin ja saunoa (useimmiten). Ennen kotiinlähtöä on hiljennytty yhdessä Jumalan Sanan ja rukouksen äärelle.

Syksyn 2017 känttyilyjen ajat ovat vielä avoinna. Katsotaan. :)

Moni Käntty käy edelleen nuortenilloissa keskiviikkoisin ja torstaisin. Myös Sinä olet sinne tervetullut!