Rippikoulut 2018

Vuoden 2018 rippikoulut ovat käynnissä. Mikäli et ehtinyt ilmoittautua tai haluaisit vaihtaa rippikouluryhmää, ota yhteyttä Lassi Peurakoskeen.

Rippikoulu-esitteen voit ladata (pdf) itsellesi sähköisessä muodossa.

Nokialaisten, jotka käyvät rippikoulunsa jossakin muualla, pitää ennen vuodenvaihdetta sopia seurakuntayhteysjakson järjestelyistä.

Kaikesta edellä mainitusta ja muustakin rippikouluun liittyvästä voit kysellä Nokian seurakunnan rippikoulutyöstä vastaavalta papilta Lassi Peurakoskelta (yhteystiedot sivun alalaidassa).

Kuka voi tulla rippikouluun?

Vuonna 2018 rippikoulun käyvät ovat syntyneet vuonna 2003 tai aiemmin. Jos olet rippikouluvuotesi alussa vasta seiskaluokalla, suosittelemme että tulet rippikouluun vasta ensi vuonna oman kouluikäluokkasi mukana. Tämä on pitkän kokemuksen perusteella osoittautunut viisaaksi ratkaisuksi. Ei haittaa, vaikka et olisi kirkon jäsen. Rippikoulun voi silti käydä. Jos sinua ei ole kastettu, sinut voidaan vanhempien suostumuksella kastaa ja silloin voit osallistua rippikoulun jälkeen myös konfirmaatioon.

Mitä maksaa? 

Urhatussa järjestettävät rippikoululeirit maksavat Nokian seurakunnan jäsenille 130 €, Pääsiäisripari 96 € ja Pyöräilyripari 230 €. Kaupunkiriparit ovat maksuttomia.

Muiden seurakuntien jäsenille ja kirkkoon kuulumattomille leirimaksut ovat Urhatun ripari 220 €, Pääsiäisripari 152 € ja Pyöräilyripari 336 €.

Maksu kattaa osan ruoka- ja majoituskuluista, kaikki muu: opetus, hyvä seura, vapaa-ajan toiminnot, Raamattu, oppikirja ja muut materiaalit ovat ilmaisia. Vähävaraisille seurakunnan jäsenille on maksujärjestelyitä, alennuksia ja muitakin ratkaisuja. Tällaisissa tapauksissa on syytä ottaa yhteys hyvissä ajoin oman ripariryhmän pappiin tai rippikoulutyöstä vastaavaan pappiin.

Mitä rippikoulussa tehdään?

Rippikoulussa opitaan hiljentymään ja rauhoittumaan.
Rippikoulussa mietitään omaa elämää:

  • Kuka minä oikein olen ja mitä minulle on elämäni aikana tapahtunut?
  • Mitä minä toivon elämältäni?

Rippikoulussa opitaan Jumalasta, Raamatusta, seurakunnasta, kirkosta ja hyvistä elämäntavoista:

  • Kuka on Jumala? Kuka on Jeesus Kristus? Kuka on Pyhä Henki?
  • Miten Raamattua pitäisi ymmärtää?
  • Miten itse osaisin rakentaa jumalasuhdettani ja miten oppisin viisaat elämäntavat?

Rippikoulussa vietetään hauskaa vapaa-aikaa:

  • Nauretaan iltaohjelmille.
  • Pelataan pelejä, kisaillaan, leikitään ja ulkoillaan.
  • Ollaan muuten vain kavereiden kanssa.

Vaikka suurin osa rippikoulun opetuksesta pidetäänkin leirillä tai kaupunkijaksolla, alkavat kaikki rippikoulut kuitenkin jo talvella, viimeistään sunnuntaina 14.1.2018 kaikille rippikoululaisille yhteisessä aloitusjumalanpalveluksessa Nokian kirkossa klo 18. Kevään aikana kokoonnutaan noin kerran kuukaudessa. Näissä kokoontumisissa tutustutaan ryhmään ja seurakunnan toimintaan sekä pidetään jonkin verran jo oppitunteja. Ennakkotapaamiset kuuluvat rippikouluun ja ovat siksi pakollisia.

Miten ilmoittaudutaan?

Ilmoittautuminen tapahtuu rippikouluesitteestä löytyvällä lomakkeella (ks. sivun alku).

Lomakkeen voi palauttaa henkilökohtaisesti 26.10.2017 klo 18-21 Maatialan pappilaan (os. Valkamankatu 2). Paikalla on henkilökuntaa, joilta voit kysellä vielä kaikesta rippikouluun liittyvästä.
TAI 26.10. mennessä postitse osoitteella:
Nokian seurakunta/
rippikoulutyö
Korkeemäenkatu 8
37100 Nokia

Tieto siitä, mille riparille sinut on sijoitettu, lähetetään postitse kotiin ennen joulua.

Lisätietoja antaa
rippikoulutyön pappi
Lassi Peurakoski
050-560 7750
lassi.peurakoski@evl.fi