Rippikouluista koronapandemian aikana:

Voit lukea tiedotteen Nokian seurakunnan sivuilta (päivitetty 14.5.2020).

Rippikoulut 2020

Vuoden 2020 rippikoulujen ilmoittautumisaika on päättynyt.  Rippikouluesitteen voi edelleen ladata tältä sivulta (pdf, 38 mt). Tieto rippikouluryhmästä toimitetaan ilmoittautuneille ennen joulua.

Nokialaisten, jotka käyvät rippikoulunsa jossakin muualla, pitää ennen vuodenvaihdetta sopia seurakuntayhteysjakson järjestelyistä.

Mikäli et ole vielä ilmoittautunut, mutta haluaisit mukaan ota yhteyttä. Kaikesta edellä mainitusta ja muustakin rippikouluun liittyvästä voit kysellä Nokian seurakunnan rippikoulutyöstä vastaavalta papilta Lassi Peurakoskelta (yhteystiedot sivun alalaidassa).

Kuka voi tulla rippikouluun?

Vuonna 2020 rippikoulun käyvät ovat syntyneet vuonna 2005 tai aiemmin. Jos olet rippikouluvuotesi alussa vasta seiskaluokalla, suosittelemme että tulet rippikouluun vasta ensi vuonna oman kouluikäluokkasi mukana. Ei haittaa, vaikka et olisi kirkon jäsen, rippikoulun voi silti käydä. Jos sinua ei ole kastettu, sinut voidaan rippikoulun aikana vanhempien suostumuksella kastaa ja silloin voit osallistua myös konfirmaatioon.

Mitä maksaa?

Urhatussa järjestettävät rippikoululeirit maksavat Nokian seurakunnan jäsenille 132 €, Pääsiäisripari 97 € ja Pyöräilyripari 233 €. Kaupunkiriparit ovat maksuttomia.

Muiden seurakuntien jäsenille ja kirkkoon kuulumattomille leirimaksut ovat Urhatun ripari 223 €, Pääsiäisripari 154 € ja Pyöräilyripari 340 €.

Maksu kattaa osan ruoka- ja majoituskuluista. Kaikki muu: opetus, hyvä seura, vapaa-ajan toiminnot, Raamattu, oppikirja ja muut materiaalit, ovat ilmaisia. Vähävaraisille seurakunnan jäsenille on maksujärjestelyitä, alennuksia ja muitakin ratkaisuja. Tällaisessa tapauksessa on syytä ottaa hyvissä ajoin yhteyttä oman ripariryhmän pappiin tai rippikoulutyöstä vastaavaan pappiin.

Mitä rippikoulussa tehdään?

Rippikoulu on olemassa nuorta varten.

Riparilla annetaan nuorille aikaa ja tilaa etsiä vastauksia oman elämänsä kysymyksiin. Yhdessä muiden rippikoululaisten, isosten ja seurakunnan työntekijöiden kanssa pohditaan isoja asioita, jotka liittyvät muun muassa elämänarvoihin, uskoon, Jumalaan, ihmissuhteisiin, seksuaalisuuteen, perheeseen, kirkkoon, ympäristökysymyksiin, vastuuseen ja oikeudenmukaisuuteen. Hiljentymällä yhdessä jumalanpalveluksiin ja hartauksiin sekä lukemalla Raamattua kuunnellaan mitä Jumalalla on meille sanottavana.

Olennainen osa rippikoulua on iloinen yhdessäolo niin opiskellessa kuin vapaa-ajallakin. Päivittäin varataan aikaa myös ulkoilulle, pelailulle, laulamiselle, leikkimiselle ja kavereiden kanssa hengailulle.

Vaikka suurin osa rippikoulun opetuksesta pidetäänkin leirillä tai kaupunkijaksolla, alkavat kaikki rippikoulut kuitenkin jo talvella, viimeistään sunnuntaina 12.1.2020 kaikille rippikoululaisille yhteisessä aloitusjumalanpalveluksessa Nokian kirkossa klo 18. Kevään aikana kokoonnutaan noin kerran kuukaudessa. Näissä kokoontumisissa tutustutaan ryhmään ja seurakunnan toimintaan sekä pidetään jonkin verran jo oppitunteja. Ennakkotapaamiset kuuluvat rippikouluun ja ovat siksi pakollisia.

Miten ilmoittaudutaan?

Ilmoittautuminen tapahtuu rippikouluesitteestä löytyvällä lomakkeella (ks. sivun alku).

Lomakkeen voi palauttaa henkilökohtaisesti 31.10.2019 klo 18-21 Maatialan pappilaan (os. Valkamankatu 2 C). Paikalla on henkilökuntaa, joilta voit kysellä vielä kaikesta rippikouluun liittyvästä.
TAI 31.10.2019 mennessä postitse osoitteella:
Nokian seurakunta/
rippikoulutyö
Valkamankatu 2 A
37100 Nokia

Tieto siitä, mille riparille sinut on sijoitettu, lähetetään postitse kotiin ennen joulua. Voit kysellä lisätietoja rippikouluista allekirjoittaneelta.

Lassi Peurakoski
050-560 7750
lassi.peurakoski@evl.fi